EL MARINO

Entri kali ni mengenai El Marino, kolagen untuk kecantikan.. bila sebut je kolagen, mmg dah berlambak2 kt pasaran skrg.. tp macam mana nak tau kolagen yang terbaik utk kita makan?? pernahkah kita nak kaji selidik dulu bahan2 dalam kandungan kolagen tu?? atau kesan2 yang mungkin terjadi semasa pengambilan?? kalau dr pengalaman sy sebelum ni, sy akan pilih yang paling murah la.. hehe sebab kita semua tau kolagen ni mmg mahal kan?? lps tu br tgk testimonial2 pengguna.. tp sejak diperkenalkan oleh kawan saya mengenai kolagen daripada Elken ni, br sy tau rupa2 nya kolagen tu apa, mcm mana kolagen boleh hilang, dan mcm2 lagi la.. sebelum ni mmg x terfikir langsung pun.. soal harga tiba2 dah tolak tepi, xtau dah jatuh ranking num berapa.. hehhee punya lah excited dgn sistem pendidikan drp Elken ni mengenai setiap produk yang dipasarkan.. teringat kat kawan sy juga selepas sy mperkenalkan kpdnya, dia juga turut excited nak dengar lebih lanjut.. terima kasih kpd syarikat Elken yang banyak menyedarkan kami sebagai pengguna.. itu lah hak pengguna, mesti kaji produk dahulu sebelum membeli.. ok lah di sini sy nk bercerita sikit mengenai El Marino ni, mmg nyata berbeza dgn produk2 lain di pasaran tu..

Sebenarnya, start umur dr 25 tahun, penghasilan kolagen akan mula menyusut sebanyak 1.5% setiap tahun, so kalau umur dah 40tahun, susutannya adalah setinggi 30%.. wahh baru kita tau kan?? so bahan utama dlm lapisan dermis kita ni terdiri drp kolagen (jala penyokong) & elastin (spring).. kedua-dua bahan utama kulit kita terletak di lapisan dermis yang memberi ketegangan, kepadatan serta kekenyalan kulit.. tu pasal kita tgk kulit baby semuanya halus mulus sbb itu lah kolagen dan elastin yang original.. kita pun kembang hidung kalau org ckp muka kita mcm baby face kan?? hehehe..
Kolagen & Elastin yang semakin menyusut tu juga berpunca drp pendedahan terhadap sinaran UV, penuaan & tekanan hidup.. dr situ juga enzim Kolagenis & Elastas akan aktif.. apa pulak tu?? haaa sebenanya Kolagenis & Elastas tu bersifat negatif di mana ia yang mempercepatkan pemusnahan Kolagen & Elastin kita..  
"Sebenarnya, punca utama penuaan kulit berasal dari dalaman badan kita!!"
So, kebanyakan produk kolagen lain di pasaran bukan lah tidak berkesan, tetapi ia hanya menambahkan kolagen sahaja dan tidak mampu menyekat enzim Kolagenis td.. berbanding dengan El Marino, kebaikannya adalah spt berikut:
  • menyekat enzim perosak (Kolagenis & Elastas)
  • mempercepatkan penghasilan Kolagen & Elastin
  • menggantikan kehilangan Kolagen & Elastin
so buat apa nak membazir kalau produk tu xdpt nk sekat enzim perosak tu..?? betol x?? El Marino juga adalah gabungan 2 jenis teknologi canggih dari Perancis iaitu:
  1. VIQUA® Aktif Buah Delima dengan ADS®
  2. Collactive - Adunan istimewa drp Peptida Kolagen dan Elastin Terhidrolisis

VIQUA® Aktif Buah Delima dengan ADS®
Kandungan Antioksidan dalam Sistem Penghantaran Nano ADS® Aktif Buah Delima (Polyphonel) iaitu:
* 40x lebih tinggi drp jus delima yang biasa
* 7x lebih tinggi drp teh hijau
Collactive
  • Menggunakan kolagen ikan lautan dalam gred premium yang berkhasiat lebih tinggi berbanding tumbuh-tumbuhan
  • Lebih mirip kpd struktur lapisan dermis kulit manusia : 94% Kolagen, 6% Elastin
  • Setelah proses hidrolisis, saiz molekul yang kecil dapat diserap dengan mudah
  • Kestabilan yang tinggi, mampu bertahan dalam suhu & persekitaran asid yang tinggi

Kajian Klinikal selepas 4 minggu pengambilan:
* 100% pengurangan ketara pada garis halus dan kedutan
* 85% peningkatan ketara pada kehalusan kulit
* 78% peningkatan ketara pada kelembapan kulit
* 52% pencerahan ketara pada bintik hitam
(hasil kajian drp 64 orang yang berumur 25-50 tahun)

Certification

Sijil Halal

Keratan Akhbar & Majalah
NONA - November 2011
RATU
THE BORNEO POST
CARA PENGAMBILAN
Minggu pertama: Campurkan 2 sachets EL Marino dalam 75ML air, minum awal pagi sebelum sarapan pagi. 2 sachets sebelum tidur.
Minggu kedua: 1 sachet awal pagi sebelum sarapan pagi, 1 sachet sebelum tidur.

Klik DI SINI untuk harga ^^